Mi a legnagyobb probléma az otthoni fogfehérítés kapcsán?

 

Az ilyen típusú termékek hátránya, hogy mivel a fehérítés szakember nélkül is elvégezhető, a páciens nem feltétlenül kapja meg a szükséges diagnózist az elszíneződés okára, amely nem csupán esztétikai probléma lehet. 

Ezért a szakember nem tud megfelelő kezelést sem ajánlani és ellenőrizni annak lefolyását, miközben a kezeletlen alapprobléma csak nőttön-nő és végül a vágyott szép fog helyett egy tönkrement, esetenként menthetetlen fogat eredményezett az otthoni fogfehérítés.

fogfeherites-otthon-forma-dental-clinic

Fogfehérítés az internet bugyraiban

Számos fogfehérítési eljárás között ember legyen a talpán, aki eligazodik a különféle hirdetésekben: UV-fénnyel kezelés, polírozás, homokfújás, peroxidmentes kezelések stb.

Nem igazán segítenek az interneten fellelhető cikkek, ahol még mindig olvasható pl. a szódabikarbónás kezelés, pedig ettől nem lesznek a fogak fehérebbek, csak a fogzománc épségét veszélyezteti a házilagos és túlzásba vitt használat.

Elérhetőek sós, almaecetes, babérleveles, szódabikarbónás házipaszták elkészítésének receptje (mégsincs legalább két olyan cikk, ami egyforma arányról beszélne!) – így ezek alkalmazásához nem internetes keresés szükséges, hanem bátorság.

 

Hogyan történik a fogfehérítés a Forma Dentalban?

Egy amerikai professzionális rendszerrel történik a fogfehérítés, melynek menete:

  1. Lenyomatvétel történik a rendelőben a páciens fogairól. 
  2. Ez alapján egy vékony, átlátszó sín készül. A sínnek a fogakra nagyon pontosan kell illeszkednie, mert a gél nem érintkezhet az ínnyel, csak a fogakkal. 
  3. Ebbe a sínbe kell aztán otthon beletennie az orvosától kapott fogfehérítő gélt
  4. A sínek használatát és a gél pontos adagolását részletesen megbeszélik a konzultáció alkalmával. A fogorvos megbeszéli Önnel, hogy a kívánt eredmény eléréséhez hány alkalommal és mennyi ideig kell végezni a kezelést. 
  5. A gél bomlása során felszabaduló oxigén behatol a fogzománcba és kifehéríti az elszíneződött területeket. Az oxigén a fog szerkezetében nem okoz semmiféle változást, csak a fog színe világosodik azáltal, hogy az elszíneződést okozó pigmentanyag elbomlik.

 

Számszerűen az otthoni fogfehérítés kezelésről:

  • általában 7-10 nap alatt érhető el a szép fehér fogszín,
  • 2-3 árnyalatot jelenthet
  • a fehér fogszín - ha vigyázunk a fogainkra - akár 1-2 évig is kitarthat (és ha szükséges, a fehérítés újra ismételhető!)

 

Olvasson a témában további cikkeket:

Amit érdemes tudni a fogfehérítés előtt 

 

Ha időpontot foglalna, töltse ki az alábbi űrlapot: