Amikor egy fogorvos a hagyományos - „érzés alapján végzett” - gyökérkezelés helyett mikroszkóppal, akár 20x-os nagyításban végzi a gyökérkezelést, az olyan mintha egy sötét szobában felkapcsolták volna a villanyt.

A gyökérkezelés okairól és a mikroszkópos gyökérkezelés előnyeiről már írtunk cikkeket korábban, most megosztjuk Önnel a szakmai fortélyokat.

mikroszkopos-gyokerkezeles-gyokertomes-forma-dental-clinic

Mi a mikroszkópos gyökérkezelés menete?

  1. Helyi érzéstelenítés után a fogat egy kofferdám gumilepedő segítségével izoláljuk, hogy a nyál baktériumai már ne fertőzzék be a tisztítandó üreget és az átöblítő folyadékok ne tudjanak a szájüregbe kerülni.
  2. A fog koronájába pici üreget fúrunk, hogy a fogbélkamrán keresztül elérjük a gyökércsatornákat - mindezt mikroszkóp alatt.
  3. Egy elektromos műszer (apexlokátor) segítségével pontosan meghatározzuk a csatornák hosszát, hogy a gyökeret biztosan teljes hosszában kitisztíthassuk.
  4. A csatornákat speciális gépi műszerekkel tisztítjuk ki, mely módszer nem csak sokkal nagyobb hatékonyságot eredményez, mint a hagyományos kézi tágítás, de a páciensnek is sokkal kisebb kellemetlenséget jelent.
  5. A következő lépés a fog hermetikus lezárása, a gyökértömő anyag behelyezése.
  6. A gyökértömés elkészülte után a gyökércsúcson lévő gyulladás már "magától" gyógyul, azaz a szervezet immunrendszere elpusztítja a visszamaradt baktériumokat, és a csont meggyógyul.

Mindezek mellett elmondható, hogy a fog megmentése érdekében a mikroszkóp alkalmazása a gyökérkezelésben rendkívül hatékony megoldás. Míg a hagyományos gyökérkezelés több kezelést, sokszor több időpontot jelent a páciensnek, addig a mikroszkópos gyökérkezelés technika lehetővé teszi a gyökérkezelés és a gyökértömés akár egy ülésben elvégzését.

Amennyiben Ön is úgy dönt, hogy

  • precíz gépi műszeres tisztítást szeretne manuális megoldások helyett;
  • inkább az extra hatékonyságot választja;
  • egy ülésben, lényegesen rövidebb idő alatt szeretné a gyökérkezelés és gyökértömés lépéseket, amivel időt és energiát takarít meg;

akkor kérjen időpontot az oldal alján lévő űrlapon: