Tapasztalataink azt mutatják, hogy a páciensek a fogtömést már nem érzik annyira félelmetesnek, azonban a gyökérkezelés már-már mumus számba megy. Mi értjük, mi suhan ilyenkor végig a páciens fején, és hogy mitől tart. A szinte elviselhetetlen lüktető, sajgó fogfájás, ami azt jelzi, hogy a fog belseje tele van gyulladást okozó baktériumokkal.  A páciensek, hogy szabaduljanak a fájdalomtól azt sem bánják, ha kihúzzák a fogukat, csak legyen vége a kínzó érzésnek. A gyökérkezeléssel viszont megmenthető a fog és a fájdalmas gyulladás is megszüntethető.

mikroszkopos-gyokerkezeles-debrecen

A gyökérkezelés

A hagyományos gyökérkezelés során sokszor kér arra minket a fogorvosunk, hogy várjuk meg, hogy a fog megnyugodjon, elmúljon teljesen a gyulladás, megszűnjön véglegesen a fájdalom, ezért újra és újra vissza kell térnünk a rendelőbe újabb tisztításra, gyógyszeres tömés cserére, esetleg újabb röntgenre. A fogat nem zárja le töméssel a fogorvosunk az első alkalommal, csak lehet, hogy hetek múlva… Ez egyáltalán nem kellemes és sok időt elvesz tőlünk mire megoldódik a fogproblémák. Közben bizakodunk, hogy a fogunk tényleg hosszú évekig megmarad még így is a szánkban.

 Ha a gyökérkezelésről még olvasna, bővebben ITT írtunk még erről.

Mikroszkópos gyökérkezelés - de miben segít a mikroszkóp?

A gyökérkezelést az endodontus szakorvos mikroszkóp segítségével végzi, ami olyan, mint belépni a sötétből egy világos szobába.  Mikroszkóp nélkül csak „érzésre” lehet végezni a kezelést, és a szerencse is nagyban szükséges a kívánt sikerhez. A mikroszkóp alatt azonban 20-szoros nagyításban történik a fog kezelése, és ez a gyökérkezelés sikerét a lehető legmagasabb szintre emeli, mert például felfedezhetőek szabad szemmel nem látható elváltozások, nem marad vissza gyulladt rész, törmelék vagy baktériummal szennyezett felület. A szabad szemmel alig észrevehető gyökércsatornák feltárása mikroszkópos nagyításban könnyen elvégezhető és így lesz a legnagyobb esélyünk a baktériumok elpusztítására és a gyulladt fog megmentésére. A mikroszkópos gyökérkezeléssel  a gyökérkezelés és a gyökértömés akár egy ülésben elvégezhető, nem kell többször, akár hetekig visszajárni a fogorvoshoz.

 

Amennyiben Ön is úgy dönt, hogy 

  • érdemes "érzés" helyett akár 20x-os nagyítást választani, 
  • a lehető legtöbb ép foganyagot megőrizné,
  • a legnagyobb eséllyel élne a foga megmentése érdekében,

foglaljon időpontot az alábbi űrlapon:

 

Amit érdemes tudni a fogfehérítés előtt / 2022. február 9. A mikroszkópos gyökérkezelés menete / 2022. január 19. Miért kell gyökérkezelni a fogat? / 2022. január 11.